sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Tulot ja menot

Tällä hetkellä minun tulot vaihtelevat jonkinverran kuukausittain, mutta ne pyörii siinä 1880 - 2300€/kk. Eli joinain kuukausina ylimääräistä jää enempi kuin toisina, koska kiinteät menot ovat tottakai joka kuukausi samat. Mistä minun tulot sitten koostuvat? Näistä (marraskuun tulot):

298€ lapsilisä
309€ elatusmaksu
608€ asumistuki
861€ palkka + työmarkkinatuki.

= 2076€

Kuten näkee, tuloni koostuvat monesta osasta, ja maksupäivätkin jakautuvat tipottain. Joulu- ja tammikuun tulot ovat n. 2300€, ja siitä edespäin ei ole vielä varmuutta. Tai alimmillaan ne tippuvat sinne 1900€ tietämille, ei onneksi sen alemmaksi. Nämä kaikki siis nettosummia, eli tilanne verojen jälkeen.

Menot sitten? Tässä tulee kuukausittaiset kiinteät menoni:

813€ vuokra + vesi
300€ ruoka
45€ puhelin
14€ sähkö (lasku tulee kolmen kuukauden välein)
15€ netti
12€ vakuutukset (sama kuin sähkö, lasku 3kk välein)
20€ lehtitilaukset
32€ opintolainanlyhennys
30€ HBO, Netflix, Spotify
65€ osamaksuluhennykset

= 1346€/kk

Pakollisten menojen jälkeen käteen pitäisi siis jäädä vähimmilläänkin 1880-1346= 534€. En ole laskenut pakollisiin menoihin vaate- ja tavarahankintoja, lääkärikäyntejä enkä lääkkeitä, ja niiden lisäksi tiedän rahaa menevän myös kahvilakäynteihin.

Velkaa - eli opintolaina + osamaksut - minulla on yhteensä 2169€:

1662€ opintolaina
99€ Resurs Bank
354€ Klarna
55€ ellos.

Kahden lapsen totaaliyksinhuoltaja lyö rahoiksi, eikö? Sitäkin kun on kuullut sanottavan, että yksinhuoltajat tekevät lapsia vain rikastuakseen huimilla tuilla. No, asiasta voidaan olla montaa eri mieltä, mutta henkilökohtaisesti en ihan kauheasti ole rikastumista tässä elämäntilanteessa huomannut. ;)

Mikä on nyt siis suunnitelmani? Karkeasti: karsia menoja, pistää kaikki ylijäämä säästöön ja aloittaa (keväisen ulkomaanmatkan jälkeen) sijoittaminen. Tuota kululistaa kun katson, niin ainakin puhelin, vakuutukset, lehtitilaukset ja viihde joutuu tiukempaan syyniin. Ruoasta tuskin pystyn kiristämään, tuo 300€ kun sisältää yhden aikuisen ja kahden lapsen ruoat, pesuaineet ja hygieniatuotteet. Me syömme kasvispainotteisesti, ja olen aika tarkka ruoan laadusta ja puhtaudesta.

Olen tosiaan lähdössä keväällä lasteni kanssa heidän ensimmäiselle ulkomaanmatkalle, ja tästä reissusta on tulossa kolmen kuukauden mittainen. Asumiskustannuksia ei siellä tule olemaan, mutta muut elämiseen menevät kustannukset tietenkin säilyvät. Siksi alkuperäiseen aloita sijoittaminen heti -suunnitelmaan tulee muutos, koska haluan säästää reissukassaa varten. Siitä lisää myöhemmin. Jotta tästä saa oikean kuvan, niin mainittakoon, että ulkomaanmatkat ovat todellakin harvinaisuus meidän perheessä - edellisestä kerrasta taitaa olla kohta neljä vuotta.

Ensi viikon aikana pitäisi postissa tulla uudet pankkikortit avaamiini tileihin, en malta odottaa. Jotenkin ihana tunne tää kun vihdoin ja viimein saan otteen omiin rahoihini.

2 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi ja lähden seuraamaan sun matkaa. Itselläkin kunnon säästöbuumi menossa ja täytyy nyt vain nauttia tästä motivaatiosta kolikoidenlaskemiseen kun sitä vielä riittää! :)

  Kiva jäädä seuraamaan sun edistymistä.

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja kiva kun jäät seuraamaan, tervetuloa! :)

   Poista