torstai 24. marraskuuta 2016

Kuukausisäästösuunnitelma (ensimmäinen sellainen)

Nyt minulla alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan jonkinlainen runko kuukausittaiseen raharumbaan. Kuten kerroin, kuukausituloni muodostuvat useasta eri palasta, ja kaikki tulevat eri päivinä, joten sumplittavaa riittää. Päätililtä lähtee tällä hetkellä suoraveloituksella vuokra, netti, puhelin ja Nordnet.

Pyhitin tällä viikolla yhden päivän vakuutuksille, ja kilpailutin omani, mutta (onneksi) ei tarvinnut vaihtaa mitään, koska nykyinen oli edullisin. Hinnoissa tosiaan oli satasenkin eroja, joten jos et ole perillä vakuutuksistasi, niin ehdottomasti suosittelen läpikäymään ne! Matkavakuutus vielä puuttuu, se on tarkoitus hoitaa ensi viikon alussa.

Selvitän myös puhelinlaskuni, koska minusta 45€ kuukaudessa on vaan liikaa puhelinlaskusta nykypäivänä. Puhun puhelimessa vaihtelevasti; joskus on päiviä ettei puhelimeni soi ollenkaan, joskus taas on iltoja kun puhelimessa vierähtää ystävän kanssa tunti jos toinenkin. Se pitää siis tarkistaa, mielellään jo huomenna.

Sijoittamisesta. Avasin tilin Nordnettiin reilu kuukausi sitten, mutta en ole päässyt vielä vauhtiin sen kanssa. Siirsin sinne 15€ kokeillakseni yhtä superrahastoista, mutta siihen se jäikin. Aika on mennyt suunnitellessa, sekä omaa sijoitussuunnitelmaa että rahapolitiikkaa ylipäätään - mitä laitan ja minne. Tällä viikolla päätin aloittaa sijoitusurani (hehheh) ja tein kuukausisäästösopimuksen. Joka kuukausi tililtä menee näin alkuun 20€ kyseiseen superrahastoon. Mielenkiinnolla odottelen mitä tuleman pitää. Huomaan olevani todella varovainen, ja mieluummin aloitan pienillä summilla kuin että rysäytän varani (mitkähän varat..) kerralla.

Tällä hetkellä kuukausisäästösuunnitelmani on tämä:

225€ reissukassaan (marraskuun saldo 100€)
20€ superrahastoon
30€ Nordnetin tilille.

Näin mennään marras- joulu ja tammikuu. Reissussa ollessa säästän vain Nordnettiin, ja sieltä tultua rakennan uuden säästösuunnitelman sisällyttäen siihen pahanpäivänvaran säästöt ja Nordnetin. Ajatuksissa on avata myös lapsille omat salkut, mutta siihen paneudun vasta kun olen saanut nykyisen tilanteeni balanssiin. Tällä hetkellä vain toisella lapsella on oma säästötili, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että sillä säästösummalla ei kovin pitkälle vielä pötkittäisi. :D Kaiken lisäksi tili on pankin perinteinen säästötili, jolle korkoa ei kerry oikeastaan ollenkaan.

Säästöprosenttini huitelee siinä 12-13% tietämillä, näin nopeasti laskettuna. Se vähän heittelee kuukausittain, koska tuloni tosiaan vaihtelevat jonkinverran. En ois koskaan voinut uskoa, että innostuisin säästämisestä, numeroista ja laskemisesta näin! Ystäväni ovat kummasti kaikonneet lähiviikkoina, en tiedä olisko minun sijoituspaasauksella mitään tekemistä asian kanssa. ;)

6 kommenttia:

 1. Siitä se lähtee! Ja sitä mukaa kun kokemus karttuu summatkin suurenee.

  VastaaPoista
 2. Minulle tuottojen suunnitteleminen on terapeuttista, ja kivaa!
  Puhelinlaskusi kieltämättä kuulostaa isolta, eikös niitä ole 20e pakettiliittymiäkin mihin kuuluu rajattomasti puhetta/tekstareita/nettiä. Otappa se tutkintaan. Ja jos et tarvitse kovin nopeaa nettiä esim. pelaamiseen tai netflixin katseluun, riittää että otat puhelimeen nopean netin ja jaat siitä yhteyden kotona sitä tarvitseville. Eli voit lopettaa erillisen nettiliittymän ja säästää siinäkin. Puhelimen netin yhteys riittää todella hyvin laskujen maksuun, lehtien lukuun, blogin kirjoittamiseen/lukemiseen jne. Vink vink!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Netflixiä käytän, ja Areenaa myös jonkinverran, eli ainakin toistaiseksi en koe että se 15€/kk on paha juttu ollenkaan. :) Mutta kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Nordnetin talletustilin sijaan suosittelisin avaamaan vastaavan Bank Norwegianiin. Saat siellä 1,75% koron ja varat on talletussuojattu 200 000€ asti, eli sun rahat ei voi kadota/kutistua vaikka pankki kaatuisikin (aivan kuten tilillä olevat rahat Nordealla/Op/etc on suojattu 100 000€ asti). Korko maksetaan muistaakseni kerran vuodessa. Vastaavaa korkoa et saa tällä hetkellä missään muualla. Jopa Nordnetin rahapodissa suosittelevat tota tiliä, jos rahoja on aikomus käyttää esim. viiden vuoden sisään.

  Toimii verkossa niin kuin Nordnet, eli rahojen siirtely suuntaan jos toiseen vie pari pankkipäivää. Tonne säästän itse suoraveloituksella kaiken, mikä ei mene eläkesijoituksiin tai elämiseen. Nordnetissa on kerrallaan lojumassa arvo-osuustilillä vaan yhden kuukauden sijoitusten verran rahaa ja käyttötililläkin vaan yhden kuun menojen verran varakassaa, koska mullakin on tulot/menot/nordnetin kuukausisäästöt tipottain pitkin kuuta. Näin rahaa on aina silloin oikeassa paikassa, kun jonkun maksun/sijoituksen on määrä lähteä eikä tartte miettiä pankkipäivien/pyhien vaikutusta. Eikä tuu makuutettua isoja summia tuottamattomilla tileillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Pitääpä ottaa selvää tuosta. Jotenkin ensimmäinen ajatus oli, että tuleeko siitä liian hankalaa jos on monessa eri paikassa rahaa. Kun Nordnettiin meinaan säästää jonkun könttäsumman minkä sijoitan myöhemmin osakkeisiin, että ihan hirveän kauan en meinaa niitä säästöjä siellä makuuttaa. Mutta tutkin asiaa, kiitos vinkistä!

   Poista