maanantai 30. tammikuuta 2017

Reissupäivitystä

Hmm. Matka lähestyy. Lähdemme perjantaina. Kyseessä on kolmen kuukauden mittainen lomareissu Amerikkaan, joten järkättävää riittää. Nyt on liput tulostettu ja pakkaaminenkin aloitettu, vielä on muutama juokseva asia mitä täytyy tehdä, mutta aika kontrollissa on hommat. Saa nähdä ehtiikö tässä loppuviikon aikana tulla mitään ylläreitä sieltä suunnasta, toivottavasti ei.

Reissua varten olen siirtänyt rahaa marraskuusta lähtien. En ole jostain syystä maininnut että se 1500€ minkä laitoin itselleni tavoitteeksi sisälsi myös paluulipun rahat, ja nyt kun ne on ostettu, niin jäljellä on säästössä 370€. Huomenna saan palkan, ja siitä menee ensin matkavakuutukseen 196€ ja säästöön ainakin 230€, toivon mukaan enemmän. Se riippuu ihan laskutilanteesta, jonka käyn huomenna kunnolla läpi. Eli kaikenkaikkiaan käyttörahaa reissua varten olen saanut haalittua ainakin 600€, mikä on musta ihan kohtuullisesti. Tähän tietty lisäksi normitulot, eli tuo 600e on nk. ylimääräistä. Lippuihin meni kaikenkaikkiaan 980€ meiltä kolmelta, joten yhteensä olen säästänyt siis 1580€. Jotenkin mukava tunne että onnistui; minä kun en ole mikään säästäväinen ihminen ollut koskaan!

Olen käynyt pari kertaa aiemminkin Jenkeissä, ja aiemmilla kerroilla shoppailu ja kulutus on ollut hyvin vahvasti esillä koko reissun ajan. Siellä kun on halpaa niin sitä vaatetta ja tavaraa saa haalittua mukaansa ihan kiitettäviä määriä. Nyt mua oikeastaan ahdistaa se ajatus senkaltaisesta tuhlaamisesta, ja puhun nyt sekä rahallisessa että eettisessä mielessä. Inhottavaa kertakäyttökulttuuria, mikä on todella kaukana omista elämäntavoista nykyään. En sano että aion palata sieltä täysin tyhjin käsin, koska tuliaiset ja ne muutama asia mitä sieltä haluan, mutta aion kyllä keskittyä keräämään niitä aineettomia muistoja enemmän tällä kertaa. :)

Reissua varten hommasin myös elämäni ensimmäisen luottokortin, Master Cardin. Tämä siksi, että minusta on lasten myötä tullut kaiken varmisteleva neurootikko, ja näin koen olevai paremmin "turvassa" hätätilanteiden varalta. :D Luottoraja on päätähuimaavat 500€, jota en olisi saanut nostettua vaikka olisin jostain syystä halunnut, koska pienet tulot. Mutta se oli se raja mitä pyysinkin, ja olen hyvin tyytyväinen siihen. Kortin aion lakkauttaa heti kotiuduttuamme, koska en tarvitse sitä mihinkään täällä Suomessa.

Näillä mennään, ja luooooja että on ihana päästä pois hetkeksi näistä ympyröistä. Blogia yritän päivittää yhtä säännöllisen epäsäännöllisesti mitä tähänkin asti.

Ainiin! Nordnetin salkun arvo oli taas noussut eurolla, wuhuu! :D

4 kommenttia:

 1. Hyvin olet päässyt tavoitteeseen, rattoisaa reissua! 😊

  VastaaPoista
 2. Mukavaa reissua!
  Pakko vielä kysyä, että paljonko kokonaisbudjetti kolmen kuukauden reissulle on?

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti reissu on mennyt hyvin, mielenkiinnolla odotan seuraavaa postausta :)

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, onpas joillain pitkiä lomia, itse en saa duunista kun max 1kk loman putkeen :D

  VastaaPoista