maanantai 18. maaliskuuta 2019

Kuukausituloni + tavoitteet vuodelle 2019

Kuten edellisessä tekstissä mainitsin, asemani on muuttunut ja sen luonnollisena seurauksena myös tulotasoni on noussut. Tällä hetkellä kokonaisnettotuloni ovat kuukaudessa 2900 + lisät, joita tulee kuukaudesta riippuen 50-150 €, eli kokonaisansioni ovat joinakin kuukausina yli 3000€. Ei hullumpaa.
Tosin, perheessämme on suita ruokittavana 5kpl, ja koska tienaan tällä hetkellä enemmän mitä toinen puoliskoni, niin luonnollisesti kustannan myös enemmän menoistamme.Siitä huolimatta käteen jää ihan mukava määrä rahaa myös käyttöön ja ennenkaikkea säästöön ja sijoittamiseen. Tällä hetkellä sijoitan/säästän joka kuukausi 730€, ja se menee vaihdellen puskuriin/rahastoihin/osakkeisiin.
Tästä päästäänkin tavoitteeseen, jonka itse itselleni asetin. 

Tavoitteeni on, että varallisuuteni on 31.12.2019 vähintään 11000€. Tammikuussa minulla oli säästössä 2240€, joten laskin siitä, että kun laitan sivuun 730€/kk, niin saavutan tavoitteeni. Tähän saakka se onkin onistunut, ja tällä hetkellä kokonaisvarallisuuteni on 4211€, joka jakautuu näin:

534€ puskurissa
1726€ Nordnetin Suomen ja Norjan Superrahastoissa sekä
1951 osakkeissa.

Markkinoiden heiluessa myös loppusumma tietty muuttuu, ja vuoden lopussa pistä sitten ylimääräisenä puuttuvan summan sivuun, jos kovasti miinukselle mennään. Niin siisti fiilis, kun vihdoin on saanut säästämisen ja vaurastumisen kunnolla käyntiin! Miksi sitten tuo 11000€? Tammikuussa kun lähdin miettimään itselleni sopivia tavoitteita, niin jostain mieleeni puski, että 6000€ sijoutuksissa olisi huikea saavutus. Siihen päälle kun mietin vielä puskuria ja sen tarpeellisuutta, niin tuo 5000€ riittäisi meidän perheen menoissa kahdelle kuukaudelle. Siitä on mun mielestä hyvä aloittaa ainakin, joten löin sen paperille ja sen jälkeen lähdin tekemään tarkempaa suunnitelmaa. Meidän kiinteät kustannukset kuukaudessa on tällä hetkellä yli tuon 2500€/kk, mutta säästeliäästi eläen me saataisiin tuo 5000€ kyllä riittämään.

Jakaumasta huomaa, kumpaan tykkään enemmän laittaa rahaa. Puskuri on vaan niiiin tylsä säästää! :D Olen nyt tehnyt niin, että joka toinen kuukausi ostan osakkeita ja toinen kuukausi laitan osan puskuriin ja osan rahastoihin. Ehdottomasti mielekkäämpää on osakeostot! Mä tykkään seurata kursseja ja leikkiä korkoa korolle -laskurilla, ja käyn vähintään kerran päivässä kurkkaamassa että missä nyt mennään. Toki tiedän, että sijoittaminen on pitkän aikavälin hommaa, mutta kyllä se vaan vieläki hämmästyttää että siellä ne mun roposet kasvaa itsekseen.

Yksi potku persuksille oli myös Julia Thurenin aivan loistava kirja Kaikki rahasta - näin säästin 10000 vuodessa. Jos et ole jo lukenut, niin suosittelen ehdottomasti lukemaan. Julialla on oivaltavia ja herättäviä näkemyksiä säästämisestä, paljon tietoa sekä oivallinen tapa ja tyyli kirjoittaa ja jakaa omia mielipiteitään. Vahva suositus kyseiselle kirjalle!

Jees. Näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti