perjantai 16. joulukuuta 2016

Pientä takapakkia - mutta suunta on ylöspäin

Hmm. Pää lyö tyhjää. Arki menee tällä hetkellä tiukasti rytmitettynä, ja aikaa iltaisin on maksimissaan pari tuntia ennenkuin lapset menee nukkumaan ja itselläkin painuu silmät kiinni. Oma terveydentila huolettaa tällä hetkellä myös, mutta toivon sen olevan vain huonoa onnea ja sattumaa että kaikki kasaantuu yhdellä kertaa. Mutta sellaista se välillä on.

Avasin marraskuussa pääpankkiini tässä postauksessa kertomani tilit, mutta en ole päässyt vielä aktiivisesti käyttämään niitä. Tämä alku on ollut vähän sekoilua ja yllätyksiä täynnä, mutta uskon että se pikkuhiljaa selkiytyy, kunhan saan tulot tasapainoon. Nyt kävi nimittäin niin, että marraskuun tulot olivat monta sataa pienemmät kuin luulin. Syynä siihen on se, että ensimmäinen palkkani maksetaan vasta 31.12, joka kattaa sekä marras- että joulukuun. Joten tässä on ollut hieman kitkuttelua ilmassa! :D

Marraskuun tulot olivat 478€ vähemmän kuin ensin laskin. Se on aikamoinen lovi pienituloiselle yksinhuoltajalle ja käytännössä se tarkoitti vuokranmaksun myöhästymistä ja reissukassasta (= veronpalautukset) lainaamista. Kyllä muuten ärsytti käydä sörkkimässä niitä rahoja! Luojan kiitos ne oli säästössä, koska muuten olisi käyny elämä tukalaksi, mutta inhotti se silti. Nyt viimeinen päivä kun palkka tulee, niin sieltä lähtee suoraveloituksella takaisin se summa minkä lainasin.

Sanomattakin on siis varmasti selvää, että en sittenkään päässyt säästötavoitteeseeni marraskuussa, koska ei yksinkertaisesti ollut mistä säästää, mutta alkuharmituksen jälkeen tajusin katsoa isompaa kuvaa; sillä ei meidän reissun kannalta ole merkitystä laitanko säästösumman sivuun marras- vai joulukuussa. Kunhan laitan.

Kerroin myös aloittaneeni kuukausisäästämisen Nordnetissä. No, ei kai se minun tuuria olisikaan jos kaikki menisi putkeen. ;) Tililtäni lähtee tätänykyä joka kuun 10. päivä 20€ Nordnetin salkkuuni, josta taas lähtee 15. päivä sama 20€ superrahastoon. Tai niin luulin. Verkkopankistani on kyllä lähtenyt kyseinen summa kyseisenä päivänä, mutta Nordnetissä siitä ei näy jälkeäkään. Huomasin asian vasta tänään, ja pikaselvitykseni mukaan kaiken pitäisi olla kunnossa, joten en ymmärrä mihin se raha on hävinnyt! Osaisiko joku lukijoista auttaa? Kaikki vinkit ja ohjeet otetaan kiitollisina vastaan.

4 kommenttia:

 1. Onko ilmestynyt Nordnetin tilitapahtumiin? Löytyy linkin Salkku > Tilisiirrot > Tilitapahtumat alta. Kaikki talletukset ja nostot näkyvät tuolla. Onko tilinumero ja viitenumerot olleet oikein? Viitenumerohan on salkkukohtainen (es. mulla on Nordnetissa näkyvillä oma säästötili ja arvo-osuustili sekä tyttären arvo-osuustili, johon olen valtuutettuna. Kaikkiin on sama tilinumero, mutta oma viitenumero). Viitenumerot löytyvät myös Tilisiirrot sivulta, pieni sininen linkki "Tee manuaalinen talletus" oikeassa alalaidassa.

  Jos raha on tullut nordnetiin, niin se ei siirry heti 15. päivä Superrahastoon. Kaikilla rahastoilla menee muutama päivä, jolloin ne on Markkinalla statuksella Kaupankäynti > Omat toimeksiannot linkin alla. Sama myydessä. Vain osakkeet ja etf-kaupat toteutuu heti.

  Toivottavasti rahojen kohtalo selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos superpaljon tästä kommentista ja hyvistä neuvoista! Nyt oli tosiaan päässyt viitenumero unohtumaan, ja asia on saatu korjattua. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! :)

   Poista
 2. Toi on kyllä todella ärsyttävää jos on laskenut, että palkkaa tulisi enemmän kuin sitten todellisuudessa tulee.. etenkin jos niitä rahoja nimenomaan tarvitsis johonkin! :( Itsellä oli sama juttu tässä kuussa, laskin että olisi pitänyt tulla 2-300€ isompi tili, pienehkö pettymys palkkapäivänä vaikka rahoille ei niin kovaa poltetta ollutkaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina pettymys. :/ Mutta onneksi se on nyt takanapäin! :)

   Poista