torstai 1. helmikuuta 2018

Tammikuun tulot ja menot

Tammikuun tulot:

1681€ tulot
500 miehen osuus vuokrasta + muita velkoja

= 2181 €

Menot (kk):

415,90 Vuokra
31,54 Opintolaina
32,5 Master Card
44,92 Puhelin
29,05 Lapsen puhelin
14,70 Netti
9,99 Spotify
9,95 HBO
37,16 Kotivakuutus
41,70 lehtitilaukset
3,39 Screentime
27,71 Klarna
17,32 Turhat
279,45 Terveys
163,50 Tavarat
229,92 Vaatteet
287,13 Ruoka
44,20 Ravintolat
73 Säästöihin (oma + lapsen)

= 1822,08 €

Auto- ja kotivakuutukset on kilpailutettu ihan vasta, joten ne ovat kunnossa. Lapsen puhelinlasku on järjettömän suuri, varsinkin siihen nähden kuinka vähän hän käyttää puhelintaan, mutta siihen tulee muutos - vaihdoin meidän molempien liittymät halvempiin. Ostin lapselle puhelimen viime kesänä, koska ajattelin hänen alkavan kulkemaan koulumatkat yksin. Mutta koska nuorempi lapsi on päiväkodissa koulun vieressä, niin ei ollutkaan fiksua ottaa bussikorttia käyttöön, ja molemmat kulkevat autokyydillä. Screentime on sovellus, jonka avulla pystyn seuraamaan ja rajoittamaan puhelimella käytettäviä sovelluksia, peliaikaa yms. Sen näen ihan tarpeelliseksi.

Oman lehtitilaukseni lopetin, mutta siitä tulee maksettavaksi vielä tämä kuluva erä, eli huhtikuussa se loppuu. Olen tilannut kyseistä perhelehteä jo muutaman vuoden, mutta tajusin, etten oikeasti tarvitse sitä. En koskaan palaa vanhoihin lehtiin, joten sama se on käydä kirjastossa lukemassa aina uusin. Lasten Aku Ankkaa en halua lopettaa, se on ainut mikä heille tulee, ja siitä on iloa aina pitkäksi aikaa.

En osaa sanoa tarkkoja tulojani tästä edespäin, koska mieheni muutto meille tulee muuttamaan niitä helmikuun alusta alkaen. Mutta ajattelin kirjoittaa tänne joka kuukausi jonkinlaisen tulo/meno -katsauksen, jossa selvitän että mihin se raha on oikein mennyt. Olen kyllä aika järkyttynyt noista lukemista. Tammikuussa terveyteen meni hurja määrä rahaa, johtuen loppuraskauden sairaalakäynneistä sekä omista hammaslääkärikustannuksista, joten ne eivät onneksi ole joka kuukausi tuota luokkaa.

Vaatekustannukset hipoivat pilviä tässä kuussa myös,verrattuna kuinka paljon oikeasti käytän rahaa vaatteisiin (en paljoa). Ostin uusia (isompia) urheiluvaatteita ja tavallaisia käyttövaatteita, koska muuttunut tilanteeni ja vartaloni niin vaati. Ennen olen ajatellut, että ei ole mitään järkeä imetyksen ajaksi ostaa isompia vaatteita, mutta nyt päätin panostaa itseeni ja omaan hyvinvointiini ja hommasin istuvat vaatteet. Ne menee käytön jälkeen kiertoon, joten ihan turhista ostoksista ei ole kyse.

Näen hyvin paljon parantamisen varaa helmikuulle, ja otankin sen haasteena vastaan. Tavoitteeni helmikuulle siis on, että maksan vain pakolliset laskut ja jätän turhan ostelun pois. Katsotaan, katsotaan..

P.s. Jos joku osaa neuvoa miten saan tehtyä ympyräkaavion kuukausittaisista menoista niin kertokaa!

1 kommentti:

  1. Moi, mä käytän tätä ympyräkuvioiden tekoon; https://www.onlinecharttool.com/
    Täältä löytyy joitain muita vaihtoehtoja;
    https://www.hongkiat.com/blog/22-useful-chart-graph-diagram-generators/

    VastaaPoista