tiistai 16. tammikuuta 2018

Lähtötilanne

Päivitin sivupalkkiin tämänhetkisen velkatilanteeni, ja uutena myös tämän hetkiset säästöni - pyöreät nolla euroa!! Aivan järkyttävä tilanne. Keväällä kirjoittelin jättimäisestä rahapulastani, joka kasvoi niihin mittasuhteisiin, että syksyllä jouduin käyttämään kaikki vähäiset säästöni. Jouduin sydän verta valuen nostamaan jokaisen lantin Nordnetin salkustani, joita siihen asti oli kertynyt hieman yli 400€. Se ei ole paljoa suuressa mittakaavassa, mutta minulle se oli - en ollut koskaan aikaisemmin säästänyt tavoitteellisesti ja säntillisesti, ja nyt kun olin, niin tuntui erittäin pahalta tyhjentää salkku.

Tällä hetkellä tilanteeni on jotakuinkin tasoittunut, mutta tulee muuttumaan taas helmikuun alusta kun mies siirtyy lopullisesti kirjoille meille ja vauvan syntymä otetaan huomioon. Byrokratiamyllyssä menee vielä hetki ennenkuin mieheni saa työskennellä Suomessa, ja siihen asti me elellään minun tuloillani sekä hänen säästöillä. Kaikenlisäksi hänen muutto tänne meille vaikuttaa tietenkin etuuksiin, joten tiedossa on jonkinlainen tulojen menetys, vielä en osaa sen tarkemmin sanoa että kuinka paljon muutto muuttaa ja mitä. Tällä hetkellä kuukausituloni ovat 1670€.

Parisuhteeseen siirtyessäni oli edessä väistämättä keskustelu koskien rahaa. Omat rahat, yhteiset rahat, mitä? Tällä hetkellä meillä on omat tilit ja jotakuinkin yhteiset rahat, mutta todennäköisesti se tulee muuttumaan niin, että meillä on kokonaan yhteinen tili ja yhteiset rahat. Näen tämän ratkaisun helpoimmaksi, koska meille kummallekkaan raha-asiat eivät ole tabu, ja niistä voidaan aina keskustella ja jutella. Mieheni on hyvin säästäväistä sorttia (tosin sijoittamisen hän näkee pahana mörkönä mikä vaan vie rahat.. vielä ainakin, toivon että mieli muuttuu vielä matkan varrella), eikä hänelle tuota ongelmaa jättää niitä kuuluisia heräteostoksia kauppaan - siinä mielessä minä taas olen hövelimpi rahankäyttäjä.
Tähän on vielä aikaa kylläkin, mutta näin alustavasti keskustellessamme päädyimme tuohon ratkaisuun. Toki mulla tulee olemaan myös mun oma tili (varuiksi) ja omat säästöt, mutta käyttötili on yhteinen. Ollaan puhuttu säästötavoitteista ja budjettisuunnitelmasta, ja ne ovat työn alla ja tarkoitus toteuttaa ihan lähipäivinä. Oma henkilökohtainen sijoitussuunnitelmani on myös vasta tekeillä, ja samalla kirjoitan ylös myös puskuri- ja säästösuunnitelman, jotka ajattelin kirjata myös tänne.

Huh. Alussa taas ollaan. Tällä kertaa asetelma on vähän eri, mutta alussa kuitenkin. Nyt toivotaan pitkää pinnaa ja vakaata tulotasoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti